Budbee, Almnäs

Unika fläktluftvärmare till Budbees nya energieffektiva höglager i Södertälje

Logistikföretaget Budbee växer snabbt och etablerar sig nu på ännu flera ställen runt om i Sverige. Bland annat har de byggt ett helt nytt lager i lika snabbväxande logistikcentret Stockholm syd i Almnäs, Södertälje. Curant levererade 12 st. fläktluftvärmare Vertical MAX som håller värmen effektivt samtidigt som både ljudvolymen och luftdraget är lågt.

Det gamla militärområdet Almnäs utanför Södertälje håller under namnet Stockholm syd på att bli Mälardalens hetaste logistikcenter. Ingen tillfällighet att Budbee valt att bygga ett nytt höglager här, med andra ord. Den energieffektiva terminalbyggnaden är utrustad med solpaneler och laddstolpar så att fler kan få gröna leveranser hem till dörren och paketskåp. Lokalen är 5755 kvadratmeter stor med högt i tak, bara det en utmaning för effektiv uppvärmning

Projektstöd hela vägen
Curant fick i uppdrag av konsult att hitta den bästa lösningen. Vi var med hela vägen från projekteringen till leverans. Bland de mer specifika kraven var låg ljudvolym och låg lufthastighet för att undvika drag i vistelsezonen. I kombination med den höga takhöjden var därför Vertical MAX ett perfekt val.

Unika fläktluftvärmare sparar energi
Vertical MAX
är en unik fläktluftvärmare för takmontage avsedd just för uppvärmning av höglager och liknande lokaler med höga takhöjder. MAX står för Multi Air MiX, och är en patenterad lösning som ger enheten dess unika och utmärkta egenskaper för takmontage upp till 18,5 m. Med en 5-stegsreglering av fläktmotorn så kan fläktluftvärmaren regleras exakt efter värmebehovet och fläktens ljudnivå sänkas.

Fakta

Nybyggnation
Uppdragsgivare:
Evolv Property
Hyresgäst: Budbee
Byggentreprenör:
Arkitekt:
Färdigställande: 2022
Verksamhet: Lager och logistikhall
Bruttoarea: 58 000 kvm
Ort: Almnäs, Södertälje

Taken täcks av solceller på totalt cirka 1,4 Megawatt, vilket motsvarar cirka en och en halv fotbollsplan i takyta.
Den energieffektiva terminalbyggnaden kommer utrustas med laddstolpar så att fler kan få gröna leveranser hem till dörren och paketskåp.