Projekt

Mitokondrien, Stockholm

I kvarteret Mitokondrien står nu denna ståtliga paviljong klar att ta emot nyfikna gäster, redo för en smakupplevelse och slående arkitektur. På detta projektet har Curant hjälpt till med inmätning av klimatlister Slimkon på plats.
En särskild utmaning i det här projektet var att fasadpelarana som klimatlisterna monteras emellan är gjorda av trä (klimatsmart!)

Läs mer
Valsverket, Eskilstuna

På bästa läget i centrala Eskilstuna växer nu Valsverket fram. Det charmiga kulturkvarteret får nytt liv med 337 nybyggda hyresbostäder. Curant har levererat drygt tusen radiatorer och ett stort antal konvektorer.

– Det är helt suveränt att jobba med Curant, säger Carl Blomkvist, projektledare på Aquadus. Allting går väldigt smidigt och de löser verkligen allt.

Läs mer
Polishuset, Kiruna

Kiruna har fått ett nytt polishus. Installatören ville ha en och samma leverantör för alla klimatprodukter och därför föll valet på Curant. Ett beslut de inte ångrar. – Vem som helst kan sälja och leverera, men inte många är så serviceinriktade som Curant, säger Mattias Zakrisson på Caverion. De har alla produkter och löser alla problem.

Läs mer
Auto Lounge, Frillesås

Auto Lounge i Kungsbacka har växt ur sina lokaler och flyttar snart till helt nybyggda lokaler i Frillesås. Till 1500 kvadratmeter bilhall, tvätthall och övriga utrymmen har Curant levererat en effektiv helhetslösning med fläktluftvärmare, luftridåer, radiatorer och konvektorer.

Läs mer
Budbee, Almnäs

Logistikföretaget Budbee växer snabbt och etablerar sig nu på ännu flera ställen runt om i Sverige. Till deras nybyggda energieffektiva höglager i logistikcentret Stockholm syd i Almnäs, Södertälje har vi levererat fläktluftvärmaren Vertikal MAX. Denna unika fläktluftvärmare håller värmen effektivt i den stora lokalen samtidigt som både ljudvolymen och luftdraget är lågt.

Läs mer
Kv. Poolen, Solna

I den snabbväxande stadsdelen Arenastaden i Solna står nu det unika projektet Poolen klart. Det nyskapande huset är tio våningar högt och rymmer både kontor och badhus i samma byggnad. Curant specialanpassade luftridåer till ett externt styr- och reglersystem, vilket ger större kontroll för hyresvärden.

Läs mer
Dollarstore, Örebro

Prisvärd uppvärmning av lågpriskedjan Dollarstore. Uppvärmning av riktigt stora lokaler är alltid en utmaning. Den måste vara både kvalitativ och kostnadseffektiv. Till Dollarstores nya 55 000 kvadratmeter stora centrallager i Örebro krävdes 40 st fläktluftvärmare AR.

Läs mer
Nyköpings sjukhus, Nyköping

Renoveringen och ombyggnaden av Nyköpings lasarett är ett av de största byggprojekten någonsin i Sörmlands län och projektet går under namnet Framtidens Sjukhus. Här byggs arbetsplatser och vårdlokaler för framtidens sjukvård och Curant är helhetsleverantör av klimatlösningarna.

Läs mer
Ängbykyrkan, Bromma

Smart och ovanlig lösning med värme, kyla och ventilation i samma enhet.
Ängbykyrkan i Bromma är en del av det svenska kulturarvet och målsättningen vid renoveringen
och utbyggnaden var att bevara så mycket som möjligt av lokalerna och ta hänsyn till dagens utseende.

Läs mer
Sergelgatan, Stockholm

Vasakronan återupprättar den forna glansen med bland annat ett 40-tal luftridåer, anpassade för problemfri styr och övervakning samt optimerade värmebatterier.

Läs mer
Postnord, Norrköping

Kostnadseffektiv uppvärmning till Postnord i Norrköping.
Hur löser man kostnadseffektivt uppvärmningen av 70 000 kvadratmeter på ett kvalitativt sätt?

Läs mer
Solna United, Solna

Solna United erbjuder inte ordinära kontor. Här finns en lobby med sju meter i takhöjd, nio pods på taket, elva takterrasser, en restaurang, ett café och mycket mer. Generösa gemensamma ytor och noga utvalda, smarta materialval är kännetecken för huset.

Läs mer
Rejmes Bilverkstad, Örebro

Rejmes bygger klimatsmart verkstad i Örebro, strategiskt placerad intill E18/E20 vid Berglunda industriområde. Den 6 maj 2017 brann personbilsverkstaden ner till grunden, då passade Rejmes i Örebro på att tänka klimatsmart.

Läs mer
The Point, Malmö

Med sina 110 meter och 29 våningar blir The Point det nya landmärket i Malmö. Höjden profilerar huset och de företag som väljer att flytta in. Men det är inte bara höjden som utmärker The Point. Moderna materialval med premiumkänsla och en invändig takhöjd på 3 meter.

Läs mer
H-Huset Universitetssjukhuset, Örebro

Det nya H-huset byggs norr om dagens A-hus och innehålla delar av länets högspecialiserade vård såsom Ögonkliniken, Öron- näs- och halskliniken, Plastik- och Käkkirurgiska kliniken, Hudkliniken samt operation och anestesiavdelning.

Läs mer
X-Huset Campus USÖ, Örebro

Campus USÖ är en utveckling dels för att ta emot läkarstudenter från läkarutbildningen vid Örebro universitet, dels för att stärka medicinsk forskning och utveckling.

Läs mer
Citypassagen, Örebro

Toppmodern kontorsbyggnad med flexibla ytor. Intill Örebro resecentrum uppför Castellum Citypassagen. Närheten till både resecentrum med täta kommunikationer och till city med sitt fulla serviceutbud så är ett riktigt guldläge.

Läs mer
Spejaren 4, Stockholm

Med bästa läget i Smista byggs en fastigheten där hyresgästerna kommer att exponeras mot E4/E20 där över 100 000 bilar passerar varje dag!

Läs mer
MTV-Huset, Skaraborgs sjukhus i Skövde

Vid Skaraborgs sjukhus i Skövde byggs ett nytt centrum för specialisttandvård och käkkirurgi, även kallat MTV-huset.

Läs mer