Valsverket, Eskilstuna

På bästa läget i centrala Eskilstuna.

På bästa läget i centrala Eskilstuna växer nu Valsverket fram. Det charmiga kulturkvarteret får nytt liv med 337 nybyggda hyresbostäder. Curant har levererat drygt tusen radiatorer och ett stort antal konvektorer.

– Det är helt suveränt att jobba med Curant, säger Carl Blomkvist, projektledare på Aquadus. Allting går väldigt smidigt och de löser verkligen allt.
Valsverket är en av de större lägenhetsbyggnationerna i Eskilstuna under senare år. Totalt ska det byggas 337 lägenheter, uppdelat i tre etapper. I dagsläget är 184 av dem färdigställda, resten bli klart under andra hälften av 2023.

Paketerat och levererat efter önskemål
Ett av installatören Aquadus önskemål till Curant var att leveransen skulle ske etappvis, veckovis, enligt en tydlig plan. – Leveranserna har kommit punktligt hela tiden, alla produkter välpackade och tydligt märkta, säger Carl Blomkvist. Det gör att arbetet går väldigt smidigt.

Engagerad personal
I ett så här stort projekt dyker det visserligen alltid upp oförväntade problem, men det är då Curant verkligen visar sin bästa sida.

– Personalen på Curant är helt suverän att jobba med, säger Carl Blomkvist.

– Och framför allt vill jag lyfta fram Emil Soogna, fortsätter han. Vilken klippa! Han fixar och trixar, löser precis allt jag behöver. Han fixade t o m en lagerplats i Örebro där jag kan förvara produkterna tillgängligt till ett mycket bra pris.

– Tror inte det ingår i hans arbetsuppgift egentligen, skrattar Carl, men det visar hur engagerad han är. Hela Curant gör verkligen det lilla extra för sina kunder.

Smidigt montage med mittkopplade radiatorer.
Alla lägenheter förses med radiatorn KV-M Integra, en panelradiator i ett kompakt utförande och integrerat koppel, optimal för vattenburna lågtemperatursystem. Stabila, förmonterade galler och sidoplåtar förhöjer utseendet och minskar montagetiden.

– De är enkla och smidiga att installera, säger Carl Blomkvist. Överhuvudtaget går hela samarbetet med Curant smidigt och jag har bara positiva saker att säga.

Fakta

Nybyggnation
Fastighetsägare:
 Willhem
Byggentreprenör: Peab
Färdigställande: 2023
Verksamhet: Bostäder och lokaler
Ort: Eskilstuna

– De är enkla och smidiga att installera, säger Carl Blomkvist. Överhuvudtaget går hela samarbetet med Curant smidigt och jag har bara positiva saker att säga.