Solna United, Solna

Skanska bygger klimatambitiöst i Solna United.

I Solna United är varje liten detalj genomtänkt samtidigt som huset är utformat för att människor ska mötas och känna gemenskap.
Tanken att är främja ett aktivt och utvecklande nätverkande, dröj kvar en stund tillsammans med en kollega – eller kanske en granne – på takterrassen, i caféet eller i lobbyn.
Det är Arenastadens första riktigt moderna multitenanthus. Bland hyresgästerna finns flera välkända varunamn som Arla, AGA, Randstad, Fortum och Visolit.

Solna United erbjuder inte ordinära kontor. Här finns en lobby med sju meter i takhöjd, nio pods på taket, elva takterrasser, en restaurang, ett café och mycket mer. Generösa gemensamma ytor och noga utvalda, smarta materialval är kännetecken för huset. Allt för att bidra till att verksamheter ska utvecklas och att medarbetare ska vara så produktiva och välmående som möjligt.

Vi är stolta över att installatören och beställaren har valt Curant som leverantör av CK Kompakt panel radiatorer, Kompakt KN konvektorer, Slimkon klimatlister samt Katherm NK golvkonvektorer.

Fakta

Nybyggnad
Uppdragsgivare: Skanska Fastigheter Stockholm AB
Byggentreprenör: Skanska Sverige AB
Arkitekt: Tengbom arkitekter AB
Färdigställande: 2019/2020
Verksamhet: Kontor, restauranger samt butiker
Bruttoarea: 55 000 kvm
Ort: Solna

I husets entré är det 7 meters takhöjd. Här har man valt att skydda sig mot kallras genom att installera klimatlister på fasaden, färganpassat, snyggt och smart.
Kontor, poddar och gemensamma ytor har alla fått noga utvalda värmeprodukter. Golvkonvektorer för nedfällnad vid stora fönsterpartier och golvstående konvektorer vid andra.