Postnord, Norrköping

Kostnadseffektiv uppvärmning till Postnord i Norrköping.

Hur löser man kostnadseffektivt uppvärmningen av 70 000 kvadratmeter på ett kvalitativt sätt? Det var utmaningen när Postnord byggde en logistikfastighet åt Bauhaus utanför Norrköping. Vi löste det med fler än 50 st fläktluftvärmare.

Den 70 000 kvadratmeter stora logistikfastigheten utanför Norrköping är byggd för Bauhaus räkning. Varor som ska till deras samtliga butiker i både Sverige och Norge lagras, hanteras och distribueras från detta lager. Problemet med ett så stort lager är hur man kostnadseffektivt löser uppvärmningen på ett kvalitativt sätt.

Vår kompakta och funktionella fläktluftvärmare AR
Vi kom tillsammans med konsult och installatör fram till en lösning med fler än 50 st fläktluftvärmare AR i olika storlekar, med Clever-styrning för uppkoppling mot DUC. Fläktluftvärmaren har en kompakt och funktionell design med värmebatteri av kopparrör med aluminiumflänsar samt luftriktare.

Värmebehovet regleras exakt
Med en 5-stegsreglering av fläktmotorn kan fläktluftvärmaren dessutom regleras exakt efter värmebehovet och fläktens ljudnivå sänkas. Allt detta gör att fläktluftvärmare AR löste utmaningen på ett utmärkt sätt.

Fakta

Nybyggnad
Uppdragsgivare: Infrahubs AB
Byggentreprenör: Lindab
Arkitekt: Atrio Arkitekter
Färdigställande: 2022-Q1
Verksamhet: Tredjepartslogistik
Bruttoarea: 90 000 kvm
Ort: Norrköping