Kv. Poolen, Solna

Specialanpassade luftridåer till unikt projekt i Arenastaden

I den snabbväxande stadsdelen Arenastaden i Solna står nu det unika projektet Poolen klart. Det nyskapande huset är tio våningar högt och rymmer både kontor och badhus i samma byggnad. Curant specialanpassade luftridåer till ett externt styr- och reglersystem, vilket ger större kontroll för hyresvärden.

Den 38 000 kvadratmeter stora byggnaden Poolen reser sig ett stenkast från Mall of Scandinavia. Här kombineras ett modernt kontor med Solnas nya och efterlängtade simhall, i en och samma byggnad. Ett annorlunda och komplicerat projekt som nu prisas för sin höga kvalitet.

Kompletta luftridåer rena från styrsystem
Curant kom in relativt sent i projektet, när det för entreprenören var dags att handla upp luftridåer fick vi en förfrågan på luftridålösningar till projektets samtliga entréer. Efter diskussioner kring beställarens behov föreslog vi att vi skulle leverera luftridåerna helt rena, dvs utan styr- och reglersystem, för styrning direkt från DUC (Dataundercentral). Då slipper fastighetsägaren dubbla system, vilket skapar större kontroll och frihet.

Kraftfull luftridå lackad i specialkulörer
Till projektet valde vi Windbox EC-BB, en kraftfull luftridå med modern design utrustad med lågenergifläktar med EC teknik, avsedd att användas inomhus vid olika typer av portar, dörrar, och entréer. Fläktar med EC-motorer har avsevärt högre verkningsgrad jämfört med fläktar som är utrustade med traditionella AC-motorer. Vi levererade dem lackade i specialkulörer för att smälta in så snyggt som möjligt i den moderna kontorsmiljön.

Fakta

Nybyggnation
Uppdragsgivare:
Farbege
Byggentreprenör: NCC Sverige
Arkitekt: Strategisk Arkitektur
Färdigställande: 2022-2023
Verksamhet: Kontor samt simhall
Bruttoarea: 38 000 kvm
Ort: Solna

I simhallen planerades för totalt tio simbanor i en 25-metersbassäng, en flexibel multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng.
Kontorsdelen inrymmer generösa våningsplan och ljusgårdar, samt en mängd gröna terrasser.