Polishuset, Kiruna

Nya polishuset i Kiruna

Kiruna har fått ett nytt polishus. Installatören ville ha en och samma leverantör för alla klimatprodukter och därför föll valet på Curant. Ett beslut de inte ångrar. – Vem som helst kan sälja och leverera, men inte många är så serviceinriktade som Curant, säger Mattias Zakrisson på Caverion. De har alla produkter och löser alla problem.

Det nya polishuset består av fyra våningsplan på totalt 10 600 kvadratmeter. Byggnaden rymmer kontor, reception, förhörsrum, arrest, skjutbana, motionshall, gym och garage. Kraven på säkerhet och skydd är självklart väldigt höga, och det är också kraven på inomhusklimatet.  

Rostfria Luftridåer
Installatören Caverion i Umeå tog kontakt med Curant för att få rätt klimatprodukter till projektet. Önskemålet var att ha en kontakt och en leverantör för allt – och därför föll valet på Curant. Det rör sig om en större mängd radiatorer och närmare 200 konvektorer, berättar Tobias Haaland, kundansvarig på Curant. Dessutom ett antal rostfria luftridåer till entréer och ett flertal fläktluftvärmare. Ett stort och spännande projekt.

Finns i hela Sverige
Att Örebrobaserade Curant fick förfrågan från norra Sverige förvånar inte Tobias. Nej, det är ett resultat av att vi under flera år träffat både byggherren och installatören och lärt känna varandra. Det handlar om bra relationer, helt enkelt. Vi utgår visserligen från Örebro men finns i hela Sverige, säger Tobias. Inte heller för Caverion var avståndet mellan Kiruna och Örebro något problem. Jag visste inte ens att de satt i Örebro, skrattar Mattias Zakrisson. Det är väl bästa betyget.

Curant har funkat jättebra på alla sätt, fortsätter han. Det jag verkligen gillar med Curant är att de är så serviceinriktade. Att sälja och leverera klarar nästan alla, men det är först när det dyker upp problem som ska lösas på vägen det visar sig hur bra en leverantör egentligen är. Curant löser alla problem.

Fakta

Nybyggnation
Uppdragsgivare:
 LKAB
Hyresgäst: Polismyndigheten
Byggentreprenör: 
PEAB
Arkitekt: Stark Arkitekter Handelsbolag
Färdigställande: 2023
Bruttoarea: 10 600 kvm
Ort: Kiruna